lunes, 26 de febrero de 2018

El carillón de Brujas



La Regidoria de Cultura promou la Sarsuela "El Carillón de Brujas"

            Des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Altea es porta treballant diversos mesos en un important projecte cultural: la producció completa de la Zarzuela "El Carilló de Bruixes" del compositor Adolfo Wagener. Aquesta producció musical es podrà gaudir el pròxim 3 de març a les 20:00h en Palau Altea.
            La sarsuela compta amb la col·laboració de la Societat Filharmònica Alteanense, Conservatori Professional d'Altea i amb el reconegut Director d'Orquestra Cristóbal Soler. La Zarzuela d'Adolfo Wagener "El Carrilló de Bruixes" posseeix dos actes i serà una estrena mundial. L'adaptació de l'obra ha sigut realitzada per Jaume Francesc Ripoll Martins i José Salvador González Moreno.
            Diego Zaragozí, Regidor de Cultura, ha manifestat que "per al nostre departament és un gran repte poder dur a terme aquest ambiciós projecte, que suposa un gran esforç de totes les parts implicades en la producció de la Sarsuela". A més, Zaragozí animava "a tot el poble d'Altea i voltants a vindre a gaudir d'un espectacle que segur els farà passar una vetlada entranyable, l'entrada a l'espectacle serà gratuïta".


EL CARILLÓN DE BRUJAS

            El Carillón de Bruixes és una sarsuela inèdita del compositor madrileny Adolfo Luis Wagener Nogués (1901-1985). Titulada pel seu autor com a llegenda lírica en dos actes, composta entre 1929 i 1934 amb llibret de l'escriptor Rafael Fernández-Shaw i Yturralde (Premi Nacional de Teatre en 1949).
            L'acció se situa en una plaça de la ciutat de Bruixes des d'on es pot admirar el Carilló de la ciutat i on prenen vida els sentiments amorosos dels joves personatges de l'obra (Margarita i Alberto d'una banda, i Minna i Ludgardo per una altra), donant motiu a hilarants equívocs en tota la trama, com a contrapunt a la malenconia que embarga a Margarida en tota l'obra per la pèrdua de la seua mare, qui  feia sonar el carilló de la ciutat, donant vida a les seues campanes.
            La interpretació que escoltarem serà en versió de concert amb la participació d'un narrador.



La Concejalía de Cultura promueve la Zarzuela “El Carillón de Brujas”

            Desde la Concejalía de Cultura del Ayuntamiento de Altea se lleva trabajando varios meses en un importante proyecto cultural: la producción completa de la Zarzuela “El Carrillón de Brujas” del compositor Adolfo Wagener. Esta producción musical se podrá disfrutar el próximo 3 de marzo a las 20:00h en Palau Altea.
            La zarzuela cuenta con la colaboración de la Sociedad Filarmónica Alteanense y el Conservatorio Profesional de Altea y con el reconocido Director de Orquesta Cristóbal Soler. La Zarzuela de Adolfo Wagener “El Carrillón de Brujas” posee dos actos y será un estreno mundial. La adaptación de la obra ha sido realizada por Jaume Francesc Ripoll Martins y José Salvador González Moreno.
            Diego Zaragozí, Concejal de Cultura, ha manifestado que “para nuestro departamento es un gran reto poder llevar a cabo este ambicioso proyecto que supone un gran esfuerzo de todas las partes implicadas en la producción de la Zarzuela”.          Además Zaragozí animaba “a todo el pueblo de Altea y alrededores a venir a disfrutar de un espectáculo que seguro les hará pasar una velada entrañable, la entrada al espectáculo será gratuita”.
           

EL CARILLÓN DE BRUJAS

      El Carillón de Brujas es una zarzuela inédita del compositor madrileño Adolfo Luis Wagener Nogués (1901-1985). Titulada por su autor como leyenda lírica en dos actos, compuesta entre 1929 y 1934 con libreto del escritor Rafael Fernández-Shaw e Yturralde (Premio Nacional de Teatro en 1949).
      La acción se sitúa en una plaza de la ciudad de Brujas desde donde se puede divisar el Carillón de la ciudad y donde toman vida los sentimientos amorosos de los jóvenes personajes de la obra (Margarita y Alberto por una parte, y Minna y Ludgardo por otra), dando pie a hilarantes equívocos en toda la trama, como contrapunto a la melancolía que embarga a Margarita en toda la obra por la pérdida de su madre, quien otrora hacía sonar el carillón de la ciudad, dando vida a sus campanas.
      La interpretación que escucharemos será en versión de concierto con la participación de un narrador.